Tips

Je bent hier: :Home|Tips
Tips 2017-07-08T15:11:27+00:00

Voor jou, van mij!

Voor ManagementBoek.nl mag ik regelmatig een boek recenseren. Bijna altijd zijn dit boeken waar ik op één of andere manier mee werk of waarvan ik het gedachtegoed toepas in mijn werk. Een overzicht van deze boeken met een link, zodat bestellen makkelijk te realiseren is.

In mijn werk kom ik in contact met veel verschillende ondernemers en organisaties.  Zij hebben vaak interessante producten op het gebied van zakelijke en persoonlijke ontwikkeling (gratis en/of betaald) die ik graag bij de bezoekers van mijn website onder de aandacht breng. Veel van deze producten of diensten neem ik zelf af, waardoor ik weet wat ik aanbied.

Warm aanbevolen dus!

Must reads!

VAKLITERATUUR HAAL JE HIER

logo ManagementBoek.nlZe hebben een heel uitgebreid assortiment met vakliteratuur voor iedereen. Met regelmaat recenseer ik boeken voor ManagementBoek.nl en de service is prima, zowel voor mij als recensent als voor mij als klant. Hieronder mijn persoonlijke tips.

De beste boekensite voor managers!

Kan het vliegen

Kan het vliegen?

Een boek boordevol tips voor start-ups. Niet voor de eenmanszaak, alhoewel die er zeker ook van kunnen leren, maar juist voor de ondernemer die wil groeien, wil opschalen.

Praktijkverhalen, handige tips en checklists, alles zit erin. Aan het eind van elk hoofd stuk van Kan het vliegen? vind je een handige samenvatting. Lees ook mijn recensie op ManagementBoek.

ontwerp betere business

Ontwerp Betere Business

Een start-up, een huidige bedrijf innoveren….allemaal opties waar het boek Ontwerp Betere Business fantastisch in kan faciliteren.

Geen dik boekwerk, maar vooral visualiseren, experimenteren, valideren en meer. Voor mij is dit vaste prik geworden sinds ik de Masterclass Business Model Innovatie heb gevolgd.

Samen is Beter - Simon Sinek

Samen is Beter

In het boek Samen is Beter wordt een prachtige, inspirerende metafoor gelegd naar bedrijfsculturen. Simon Sinek gebruikt veel open deuren in dit boek. Door de verhalende schrijfwijze zal het echter ook veel ogen openen.

Voor iedereen die denkt leider te zijn, een leider ‘is’ of leider wil worden is het een absolute must om te lezen.

50 Verdienmodellen

50 VERDIENMODELLEN

50 Verdienmodellen is een boek voor iedereen die zijn of haar inkomen wil verhogen. Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano schrijven vooral gericht op ondernemers, toch zijn er ook verdienmodellen die voor iedereen bruikbaar zijn.

Het boek leest makkelijk en de voorbeelden zijn goed toepasbaar. En als laatste krijg je geen 50, maar 55 verdienmodellen om te gebruiken. Een leuke bonus van de schrijfsters.

program canvas

PROGRAM CANVAS

De eerste indruk die ik had van het boek “Program Canvas“, voor het lezen van het boek, was dat het erg veel leek op het Business Model Canvas. En dat klopt ook wel wanneer je leest dat de schrijvers geïnspireerd zijn door zowel het Business Model Canvas als ook de Golden Circle van Simon Sinek.
Het Program Canvas (boek, kaarten en posters) is een welkome aanvulling in het rijtje en een handige tool voor programma- en projectmanagers. Het geeft een helder overzicht van het programma of project en is zeker ook praktisch richting stakeholders.

Buiten de lijntjes

BUITEN DE LIJNTJES

Als ondernemer ben ik iedere dag bezig met het herkennen van kansen en mogelijkheden. Dat vraagt om creativiteit, om anders denken. De titel van ‘Buiten de lijntjes‘ van Ken Robinson gaf mij het idee dat het aansloot op wat ik doe. Het was iets anders dan verwacht waardoor het eerste hoofdstuk even doorbijten was. Daarna werd ik echter blij verrast en bracht het nieuwe inzichten.

De kracht van de roze bril

DE KRACHT VAN DE ROZE BRIL

Een boekje dat je laat zien hoe een blije eikel leeft, handelt en doet. Met een positieve levenshouding kunnen ze de hele wereld aan. Negatieve zaken gaan ze uit de weg, het draait enkel om positieve psychologie.

Seks op het Werk

SEKS OP HET WERK

Dat seks op het werk voorkomt weet eigenlijk iedereen wel. Ria Harmelink vertelt in ‘Seks op het werk‘ over de verschillende wijzen waarop mannen en vrouwen hiermee omgaan. Wat vinden mannen en vrouwen belangrijk, waar kijken ze naar?

Waarde Propositie Ontwerp

WAARDE PROPOSITIE ONTWERP

Waarde Propositie Ontwerp’ is een prachtige aanvulling op Alexander Osterwalders eerdere boeken ‘Business Model Generatie’ en ‘Business Model You’. Een echte aanrader om je bedrijf, je product of dienst beter af te stemmen op de wens van de klant!

Human2Human

HUMAN2HUMAN

In ‘Human2Human’ van Daniëlle de Jonge draait het om aandacht, échte aandacht! De wereld is veranderd, mensen willen gewaardeerd worden, ook wanneer het draait om verkopen. Misschien zelfs wel juist bij het verkopen. Je zult dingen herkennen, zowel aspecten die je goed doet als punten van verbetering. En ja, het zal ook gebeuren dat je denkt ‘is het zo simpel?’, ja dus!

Business Model You

BUSINESS MODEL YOU

In ‘Business Model You‘ van Tim Clark in samenwerking met Alexander Osterwalder, Yves Pigneur en Patrick van der Pijl maak je kennis met het businessmodel Canvas. Het leert je aan de hand van verschillende praktijkcases hoe je op jezelf, je leven en carrière kunt reflecteren. Ook leer je hoe je je persoonlijke carrièredoel kunt vaststellen, en welke stappen je kunt nemen om dit doel daadwerkelijk te realiseren. Dit model zorgt ervoor dat je je loopbaan opnieuw kunt gaan uitvinden, op één enkele pagina.

Business Model Generatie

BUSINESS MODEL GENERATIE

Als adviseur zie je naast je eigen bureau de vele verschillende bedrijven van je opdrachtgevers. Diezelfde bedrijven komen in hun markten jonge ondernemingen tegen die met een totaal ander verdienmodel willen concurreren. Om mijn opdrachtgever en diens ‘nieuwe’ concurrenten beter te begrijpen leek het mij erg relevant om meer inzicht te krijgen in de businessmodellen die achter bedrijven schuil gaan. Daarom koos ik Business Model Generatie van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur.

Meer boekentips

 Each day is a gift.

Open it | Celebrate | Enjoy it.

-Stuart & Linda MacFarlane-

It

GRATIS E-BOOK

Mijn eigen e-Book, helemaal gratis te downloaden bij Bookboon.com.
Een e-Book boordevol informatie, tips, voorbeelden en meer over online & offline profileren.

Maak jezelf nog beter herkenbaar online en doe je voordeel met dit gratis eBook!

It’s all about You!

Daily Lift

DAILY LIFT – just taste it

Bewust leven hoor ook bij leiderschap. Daily Lift zorgt in een handomdraai voor een drank boordevol groenten, fruit en kruiden. Een smoothie zonder gedoe en nog lekker ook. Gemak dient te mens, zeker wanneer je een druk leven hebt en toch bewust met je gezondheid bezig wilt zijn. Geen gluten, geen lactose, geen MSG, GMO, E-nummers of conserveringsmiddelen.
Het kan nog makkelijker! Neem een abonnement (AutoShip) en ontvang iedere maand automatisch jouw bestelling. Zo weet je zeker dat je niet zonder zit.

Eerst proeven? Stuur dan een e-mail voor een sample.

Just Taste It!

Alternatieve Kadobon

ZOEK JIJ EEN LEUK KADO EN WIL JE EENS IETS ANDERS?

Kies dan voor de Alternatieve Kadobon!

Via de aangesloten bedrijven kan de bon naast producten besteed worden aan workshops, coaching en heel veel meer. Absoluut de moeite waard en ook zakelijk zeker interessant als geschenk.

Het meest persoonlijke kado!

Cadeauwinkel

CADEAU OF VOOR JEZELF

Bol.com heeft het allemaal. Enorm uitgebreid assortiment van cadeau’s tot sieraden tot boeken tot tv’s. Wanneer je iets zoekt en je wilt ook nog het gemak van gratis verzenden en retourneren, kijk dan zeker eens bij bol.com.

de winkel van ons allemaal

Open Web Creations

HOSTING EN SERVICE NODIG?

Open Web Creations is een full service bureau op het gebied van webservices. Mijn website is hier gehost, omdat het een klein bureau is met een hoge servicegraad.

Meedenken wat het beste past bij jou is standaard, ook als dat goedkoper is dan andere opties.

De klant centraal!

Dreamstime

STOCKFOTO’S

Dreamstime heeft een brede collectie zogenaamde stockfoto’s die tegen kleine vergoeding (afhankelijk van het formaat) te downloaden zijn. Je maakt simpelweg een account aan en je kunt gaan zoeken.

Pas wel op…….. je kunt er zomaar uren verdwalen 😉

Zoek en gij zult vinden.