Blindstaren en oogkleppen

Je bent hier: :|Blindstaren en oogkleppen

Oogkleppen

blindstaren & oogkleppenJullie weten dat ik iemand ben die altijd zoekt en kijkt naar kansen en mogelijkheden. Op die manier heb ik mijn ondernemerschap steeds vorm gegeven. Niet blindstaren of focussen op 1 ding, al heb ik jarenlang ook oogkleppen op gehad. Wat ik wel altijd voor ogen heb gehad is 1 bovenliggend doel. Mijn eigen doel om vrijheid te realiseren op mijn manier en succesvol te zijn op mijn manier.

Dat niet iedereen dit snapt is ook duidelijk. De vraag ‘wat ik nou precies doe’ krijg ik regelmatig te horen. Wanneer ik dit vervolgens ombuig naar ‘waarom’ ik doe wat ik doe, dan is er vaak veel begrip. Reacties als ‘slim’, ‘jij durft’, ‘stoer’, ‘niet standaard’ en zo kan ik er nog wel een paar bedenken, heb ik al vaak gehoord.

Schijnzekerheid

De zienswijze en wijze van werken gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag, al denken mensen soms dat het roer omgooien dit wel betekent. Het bekende voor mij vooral het afgooien van mijn oogkleppen. Het loslaten van vaste kaders, maar ook de schijnzekerheid van een vaste baan overboord gooien. Resultaat……veel beter zicht, een helder beeld, meer inzicht en dus ook meer kansen en mogelijkheden.

3 inkomstenstromen

Momenteel heb ik 3 verschillende inkomstenstromen. De eerste is mijn eigen coaching- en consultancy bureau. Van hieruit voer ik diverse opdrachten uit voor mijn klanten. Dit kan zijn een succestraining via business modelling, 1op1 begeleiding of het bouwen van een website. Hier kan ik al mijn creativiteit in kwijt en doe ik alles om het probleem (of de vraag) waarmee de klant bij mij komt naar tevredenheid op te lossen door hier de juiste invulling aan te geven.

De tweede is een interimopdracht. Hierbij kijk ik iedere keer dat ik een opdracht krijg aangeboden of het qua uren past, de werklocatie gunstig is en vooral of de organisatie ook interessant is om binnen te kijken. Je zult nu misschien denken ‘iedere organisatie is interessant’ en dat is ook zo. Ik ga hier puur van mijn eigen interessegebied uit en doe dit ook vaak op gevoel. Dit is wel pas te bepalen in een gesprek. Het maakt mij bij een interimopdracht ook niet uit of dit op detacheringsbasis is of op factuurbasis vanuit mijn eigen bedrijf. Het is een keuze die ik per keer maak en ook afhankelijk van de organisatie die mij wil inhuren.

Al laatste heb ik een netwerkmarketing bedrijf. Ik noem deze als laatste omdat deze mij waarschijnlijk het langste inkomen zal opleveren. Pensioen opbouwen als kleine ondernemer is vreselijk duur en dit is voor mij een fantastisch alternatief. Want hoe leuk is het om samen met anderen te werken aan het realiseren van je dromen. En om dit ook weer aan anderen aan te bieden. En netwerken doet iedereen overal!

Verwachtingen

Je ziet het. Door verder te kijken dan het ‘bekende’ kom je vaak uit bij uitdagingen die je niet 123 had verwacht. Laat de verwachtingen van anderen eens los, ga kijken naar wat jij wil, waar jij naartoe wil. Ik durf te wedden dat het aantal mogelijkheden ineens toeneemt.

Durf jij je oogkleppen af te gooien en verder te kijken?

2017-04-12T14:45:07+00:00 27 maart 2017|0 Comments

Leave A Comment