Innoveren nieuwe stijl

Je bent hier: :|Innoveren nieuwe stijl

Masterclass

Op 4 & 5 oktober 2016 heb ik een masterclass Business Model Innovatie gevolgd. Een masterclass die een heel stuk verder ging dan de boeken die ik daarvoor al gelezen had. Deze boeken kwamen wel aan bod, alleen op een andere manier dan ik verwacht had. Veel leuker namelijk!

2 Pittige, volle dagen, waarbij je ziet hoeveel aannames we in het dagelijkse werkleven doen. We denken vaak voor de klant in plaats van dat we met de klant in gesprek gaan en vragen waar zij behoefte aan heeft.

Klantbehoefte

Het bedrijf werd ons gegeven in de masterclass. Het profiel van de klant van het bedrijf waar we voor aan de slag zouden gaan mochten we zelf invullen. Iedere groep had een andere klant (persoon) voor zich, waardoor de behoefte ten aanzien van de klant heel anders werd ingevuld. Hieruit bleek direct dat er geen standaard klant is.

Wanneer ik aan het werk ben in mijn bedrijf en soms kijk hoe anderen het doen, dan zie ik hier ook grote verschillen. Waar de één een vaste basis heeft en dan afhankelijk van de klant de rest invult, zijn er ook bedrijven die heel erg denken vanuit zichzelf en daar de klant bij zoeken. Het is maar net wat je startpunt is. Zo werkt business modelling ook. Een blanco canvas met vaste onderdelen en een aantal startopties.

Dit in kaart brengen en vervolgens verder tot uitvoering brengen met de klant vind ik echt een enorm leuk uitdaging om te mogen doen.

De 2 dagen masterclass hebben mij veel extra bagage gegeven om trajecten als deze nog beter te kunnen uitvoeren. Werken vanuit de boeken is leuk, de masterclass maakt dat je de tools nog beter en efficiënter kunt toepassen. Dat heb ik wel gemerkt. Voor mij betekent het dat ik een nog completer pakket kan bieden aan jou en mijn bestaande klanten en mijn werk alleen maar leuker vind.

Ik heb over deze masterclass ook een recensie geschreven die terug te vinden is op ManagementBoek.nl.

2017-04-12T14:45:07+00:00 28 oktober 2016|0 Comments

Leave A Comment