Inspirerende boeken

Lezen, ik vind het heerlijk. Voor ManagementBoek.nl lees en recenseer ik regelmatig boeken. Dit zijn boeken waar ik op één of andere manier mee werk of waarvan ik het gedachtegoed toepas in mijn werk. Van deze en andere inspirerende boeken heb ik een overzicht gemaakt met een link, zodat je het boek ook nog eens makkelijk kan bestellen.

Vakliteratuur haal je hier

ManagementBoek.nl heeft een uitgebreid assortiment met vakliteratuur voor iedereen. De service is prima, zowel voor mij als recensent als voor mij als klant. Hieronder mijn persoonlijke tips.

De beste boekensite voor managers!

Vind je Waarom

Het boek Vind je Waarom helpt je om jouw Waarom te ontdekken op een praktische manier. Het is een werkboek gebaseerd op het boek Start with Why (Begin met het Waarom) van Simon Sinek.

Ik heb de Engelse versie van het boek gelezen en gerecenseerd. De recensie is te lezen op ManagementBoek.

Business Models for Teams

Business Models voor Teams is een boek dat een brug slaat tussen Business Model Generatie en Business Model You. Een brug die ikzelf (wellicht herkennen andere consultants en gebruikers dit) al creëerde op basis van de genoemde bestaande boeken. Nu alleen verder uitgewerkt en voorzien van handige tools.

Ik heb de Engelse versie van het boek gelezen en gerecenseerd. De recensie is te lezen op ManagementBoek.

Kan het vliegen?

Een boek boordevol tips voor start-ups. Niet voor de eenmanszaak, alhoewel die er zeker ook van kunnen leren, maar juist voor de ondernemer die wil groeien, wil opschalen.

Praktijkverhalen, handige tips en checklists, alles zit erin. Aan het eind van elk hoofd stuk van Kan het vliegen? vind je een handige samenvatting. Lees ook mijn recensie op ManagementBoek.

Ontwerp Betere Business

Een start-up, een huidige bedrijf innoveren….allemaal opties waar het boek Ontwerp Betere Business fantastisch in kan faciliteren.

Geen dik boekwerk, maar vooral visualiseren, experimenteren, valideren en meer. Voor mij is dit vaste prik geworden sinds ik de Masterclass Business Model Innovatie heb gevolgd.

Samen is Beter

In het boek Samen is Beter wordt een prachtige, inspirerende metafoor gelegd naar bedrijfsculturen. Simon Sinek gebruikt veel open deuren in dit boek. Door de verhalende schrijfwijze zal het echter ook veel ogen openen.

Voor iedereen die denkt leider te zijn, een leider is of leider wil worden is het een absolute must om te lezen.

50 VERDIENMODELLEN

50 Verdienmodellen is een boek voor iedereen die zijn of haar inkomen wil verhogen. Jeanet Bathoorn en Petra Luliano schrijven vooral gericht op ondernemers, toch zijn er ook verdienmodellen die voor iedereen bruikbaar zijn.

Het boek leest makkelijk en de voorbeelden zijn goed toepasbaar. En als laatste krijg je geen 50, maar 55 verdienmodellen om te gebruiken. Een leuke bonus van de schrijfsters.

PROGRAM CANVAS

De eerste indruk die ik had van het boek Program Canvas, voor het lezen van het boek, was dat het erg veel leek op het Business Model Canvas. En dat klopt ook wel wanneer je leest dat de schrijvers geïnspireerd zijn door zowel het Business Model Canvas als ook de Golden Circle van Simon Sinek.
Het Program Canvas (boek, kaarten en posters) is een welkome aanvulling in het rijtje en een handige tool voor programma- en projectmanagers. Het geeft een helder overzicht van het programma of project en is zeker ook praktisch richting stakeholders.

BUITEN DE LIJNTJES

Als ondernemer ben ik iedere dag bezig met het herkennen van kansen en mogelijkheden. Dat vraagt om creativiteit, om anders denken. De titel van Buiten de lijntjes van Ken Robinson gaf mij het idee dat het aansloot op wat ik doe. Het was iets anders dan verwacht waardoor het eerste hoofdstuk even doorbijten was. Daarna werd ik echter blij verrast en bracht het nieuwe inzichten.

DE KRACHT VAN DE ROZE BRIL

Een boekje dat je laat zien hoe een blije eikel leeft, handelt en doet. Met een positieve levenshouding kunnen ze de hele wereld aan. Negatieve zaken gaan ze uit de weg, het draait enkel om positieve psychologie.

SEKS OP HET WERK

Dat seks op het werk voorkomt weet eigenlijk iedereen wel. Ria Harmelink vertelt in Seks op het werk over de verschillende wijzen waarop mannen en vrouwen hiermee omgaan. Wat vinden mannen en vrouwen belangrijk, waar kijken ze naar?

WAARDE PROPOSITIE ONTWERP

Waarde Propositie Ontwerp is een prachtige aanvulling op Alexander Osterwalders eerdere boeken Business Model Generatie en Business Model You. Een echte aanrader om je bedrijf, je product of dienst beter af te stemmen op de wens van de klant!

HUMAN2HUMAN

In Human2Human van Daniëlle de Jonge draait het om aandacht, échte aandacht! De wereld is veranderd, mensen willen gewaardeerd worden, ook wanneer het draait om verkopen. Misschien zelfs wel juist bij het verkopen. Je zult dingen herkennen, zowel aspecten die je goed doet als punten van verbetering. En ja, het zal ook gebeuren dat je denkt is het zo simpel?, ja dus!

BUSINESS MODEL YOU

In Business Model You van Tim Clark in samenwerking met Alexander Osterwalder, Yves Pigneur en Patrick van der Pijl maak je kennis met het businessmodel Canvas. Het leert je aan de hand van verschillende praktijkcases hoe je op jezelf, je leven en carrière kunt reflecteren. Ook leer je hoe je je persoonlijke carrièredoel kunt vaststellen, en welke stappen je kunt nemen om dit doel daadwerkelijk te realiseren. Dit model zorgt ervoor dat je je loopbaan opnieuw kunt gaan uitvinden, op één enkele pagina.

BUSINESS MODEL GENERATIE

Als adviseur zie je naast je eigen bureau de vele verschillende bedrijven van je opdrachtgevers. Diezelfde bedrijven komen in hun markten jonge ondernemingen tegen die met een totaal ander verdienmodel willen concurreren. Om mijn opdrachtgever en diens nieuwe concurrenten beter te begrijpen leek het mij erg relevant om meer inzicht te krijgen in de businessmodellen die achter bedrijven schuil gaan. Daarom koos ik Business Model Generatie van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur.

GRATIS E-BOOK

Mijn eigen e-Book, helemaal gratis te downloaden bij Bookboon.com.
Een e-Book boordevol informatie, tips, voorbeelden en meer over online & offline profileren.

Maak jezelf nog beter herkenbaar online en doe je voordeel met dit gratis eBook!

It’s all about You!

Each day is a gift.

Open it | Celebrate | Enjoy it.

Stuart & Linda MacFarlane

VAN HARTE AANBEVOLEN

Ik werk graag met de volgende bedrijven samen, om meerdere redenen. Goede service, uitgebreid assortiment, bijzondere geschenken of afbeeldingen. Je herkent het vast wel. Zoek je een partij die één of meer van deze eigenschappen heeft…..de logo’s linken direct door.

It’s all for You!

Follow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added link