Klantenservice

Je bent hier: :|Klantenservice

Klantenservice verlenen, een uitdaging en soms ook een frustratie. Hoe ga je hier nou mee om?

Stel je bent klant, mag je dan alles tegen de leverancier zeggen of is er een grens? En wie bepaalt dan waar de grens ligt. En hoe ga je hier als leverancier mee om? Lief glimlachen en denken ‘u zoekt het maar uit’ of zoek je concreet naar een oplossing.

Sinds ik ondernemer ben sta ik aan beide kanten en merk ik dat het best een uitdaging is om je klant tegemoet te komen. Klanteservice is bij een klein bedrijf heel anders dan een groot bedrijf. Hoe kleiner het bedrijf, hoe persoonlijker de contacten zijn. Bij grote bedrijven merk ik nog wel eens dat er heel makkelijk met teleurgestelde klanten wordt omgegaan. En dat terwijl het gezegde is ‘de klant is koning’.

Groot en wisselend

Waar een bedrijf als KLM heel slim en daadkrachtig omgaat met klanten (zoek hen gerust op op social media), zie ik dat een bedrijf als PostNL wel webcare toepast, alleen geen verantwoordelijkheid neemt. Mijn laatste ervaring betreft hun track&trace systeem waarbinnen een tijdvak wordt aangegeven. Beetje afwijking moet kunnen, maar bij 3,5 uur afwijking lijkt een planning en track&trace overbodig geworden.

Klein en persoonlijk

Wanneer je als kleine ondernemer zo met je klanten zou omgaan, dan is de kans groot dat je in korte tijd zonder klanten zit. Moet je dan alles accepteren van je klant of toch niet. Ik denk zelf van niet. Ja, je bent mogelijk flexibeler, wat ook de kracht is van een kleine ondernemer. Echter, het moet niet zo zijn dat 1 klant op het moment dat hij of zij een ingeving heeft, jij meteen in de houding hoeft te springen.

Er zit dus behoorlijk veel verschil in hoe een bedrijf omgaat met haar klanten. Klantenservice is een specialiteit.

Klantgericht werken, hoe doe jij dit, wat vind je acceptabel en wat niet.

2017-04-12T14:45:07+00:00 6 juli 2016|0 Comments

Leave A Comment